Aanbod muziek

Aanbod muziek

Previous Next

Vakken

Vakken Begeleidingspraktijk

Op sommige instrumenten, zoals gitaar, harp, klavecimbel, orgel harp, piano… kan je naast melodieën ook akkoorden of meerdere melodieën tegelijkertijd spelen. Hier krijg je inzicht in akkoorden, harmonie en leer je begeleiden en improviseren.

Vakken Compositie

In deze cursus werken we op maat van elke leerling en ga je zelf creatief aan de slag met allerlei technieken om te componeren of te arrangeren. Jouw eigen creativiteit staat hierbij steeds centraal. Deze cursus bestaat  als langlopend en als kortlopend traject, afhankelijk van jouw noden en vooropleiding.

Vakken Directie instrumentale muziek

Droom je ervan om zelf te dirigeren? Heb je nu al de muzikale leiding over een orkest, maar heb je nood aan meer bagage? Ben jij verantwoordelijk voor het schoolorkest in de school waar je lesgeeft, maar wil je je dirigeertechniek graag bijschaven? Dan is de cursus directie vast iets voor jou! Deze cursus bestaat als langlopend en als kortlopend traject, afhankelijk van jouw profiel.

Vakken Groepsmusiceren

Samen muziek maken vormt een rode draad doorheen je traject. Onze school heeft talrijke koren, samenspelgroepen, kamermuziekensembles en een orkest. Voor elk wat wils, zo wordt muziek maken nog meer genieten!

Vakken Koordirectie

In deze cursus helpen je individuele reis als muzikaal leider van een koor te ontwikkelen. Stapsgewijs en in een aanmoedigende sfeer maak je kennis met alle facetten die noodzakelijk zijn om als dirigent aan de slag te gaan. Je krijgt inkijk in de historiek van het dirigeren, je leert de vereiste slagtechnische vaardigheden en we gaan op zoek naar een goede methodiek om complexere partituren te analyseren, originele programma’s en efficiënte repetitieplanningen samen te stellen. Een vak voor de beginnende maar eveneens voor de gevorderde en praktiserende dirigent die verdere vervolmaking zoekt in zijn persoonlijk traject!

Vakken Muziekcultuur

Luisterpraktijk met een caleidoscopische kijk van exploratie en reflectie.

In de cursus wordt uitgebreid aandacht besteed aan de programmatie van het Concertgebouw Brugge.

Geen muzikale voorkennis vereist.
Gratis proeflessen in juni en september.


Voor specifieke informatie over de cursus of een afspraak voor gratis proeflessen contacteer
m.monteyne@conservatorium-brugge.be

Vraag om meer info

Vakken Muziekgeschiedenis

Introductie tot de belangrijkste stromingen en componisten van de Westerse muziekgeschiedenis binnen een breed cultureel perspectief van kunst en architectuur, filosofie en wereldbeeld.

In de cursus wordt uitgebreid aandacht besteed aan de programmatie van het Concertgebouw Brugge.

Geen muzikale voorkennis vereist.
Gratis proeflessen in juni en september.


Voor specifieke informatie over de cursus of een afspraak voor gratis proeflessen contacteer
a.deforce@conservatorium-brugge.be

Vakken Muziektheorie

Heb je een passie voor harmonie en wil je die doorgronden? Wil je graag meer leren over componeren en arrangeren, maar heb je niet de ambitie om hier zelf mee aan de slag te gaan? Dan is de cursus muziektheorie zeker iets voor jou! In deze cursus kom je alles te weten over het wat & hoe van de muziek, zaken die in de lessen MCV nog niet aan bod kwamen. Deze cursus bestaat als langlopend en als kortlopend traject, afhankelijk van jouw noden en vooropleiding.

Vakken Muzikale en culturele vorming (MCV)

In de tweede graad is dit een basisvak. Hier leer je het ABC van de muziek, wat je nodig hebt om een instrument te bespelen of te zingen: Klanken en ritmes oefenen, de stem gebruiken, noten leren lezen en schrijven en het gehoor trainen.
In de derde graad kan je dit alles leren bekijken vanuit de verschillende genres, stijlen en culturen doorheen de tijd. Met een open geest luisteren we naar kleine en grote meesterwerken uit de muziekgeschiedenis.

Singer-songwriter

Songwriting kan je letterlijk en figuurlijk vertalen als “song schrijven”

In deze cursus wordt door enkele basiscompetenties, geleerd om een liedje te schrijven vooral gericht op het lichte/pop muziek genre. Hiervoor is dus voeling met het genre als kennis nodig. Met de bouwstenen die worden aangereikt wordt er beroep gedaan op de creativiteit van de leerling om zijn eigen emoties, expressies, gevoel te uiten in een song (niet te verwarren met compositie). Dit zowel op muzikaal vlak als tekstueel. Later wordt de kennis verruimd met het gebruik van computer en hoe je eigen opnemen van songs en ideeën, zang melodieën,…

Verhuur instrumenten

Het Stedelijk Conservatorium Brugge biedt ook de mogelijkheid om instrumenten te huren.

Wij verhuren de volgende instrumenten:

Accordeon, Altviool, Viool, Cello, Contrabas, Bariton, Bugel, Trombone, Cornet, Trompet, Tuba/Eufonium, Hoorn, Dwarsfluit, Traverso, Fagot, Hobo, Klarinet, Luit, Saxofoon, Barokcello, Barokhobo, Viola da gamba.

De huurprijs bedraagt €50 voor een volledig schooljaar. Dit kan betaald worden via MijnAcademie.

 

Accordeon en altsaxofoon kunnen maximaal 2 jaar worden gehuurd. Voor de andere instrumenten kan er vanaf de 3de graad enkel een verlenging worden gegarandeerd op basis van beschikbaarheid en met voorrang aan nieuwe leerlingen.

Lessenroosters