Danslab met specialisatie klassieke dans, hedendaagse dans of jazzdans

Uitdagende pirouettes en sprongen en moeilijkere danscombinaties… verfijn je danstechniek en kies een dansstijl die perfect bij jou past!

Leerlingen die de 2de graad succesvol hebben afgerond kunnen doorstromen naar de 3de graad danslab (2,5 uren per week). De leerlingen krijgen gedurende drie jaar 1,5 uur danslab waarbij de klassieke danstechniek verder opgebouwd wordt en krijgen tevens nog 1 uur les in een zelfgekozen specialisatie: klassieke dans (ballet), hedendaagse dans of jazzdans om het dansplezier nog te vergroten.

Optie klassieke dans

Bouw verder op je basistechniek van klassiek ballet en voeg hier nieuwe en moeilijkere passen aan toe. Virtuositeit, elegantie en gedetailleerd voetenwerk staan centraal en de choreografieën laten je zweven door de lucht.

Optie hedendaagse dans

Breid je danstechniek uit met grondwerk en verschillende technieken uit de moderne danswereld. In de hedendaagse dansles laat je je lichaam zwaaien en twisten, beweeg je ruimtelijk en leer je vallen en rollen op een vloeiende en aangename manier. Geniet in deze les van ontspanning, krachtige uitspattingen, momentum en de flow van het bewegen!

Optie jazzdans

Een funky beat, emotionele choreografieën, swingende bewegingen, complexe coördinaties en spectaculaire sprongen:  jazzdans heeft het allemaal! Dit is een van de meest gevarieerde dansvormen en ideaal voor de danser die graag veel verschillende dingen doet, maar nog steeds technisch uitgedaagd wil worden tot het hoogste niveau.