STEDELIJK CONSERVATORIUM BRUGGE

SCHOOLJAAR 2019-2020

 

De ervaringsdeskundige dansdocenten van het Stedelijk Conservatorium Brugge (SCB) streven ernaar een ideale omgeving te creëren voor iedereen die een degelijke dansopleiding wenst te volgen.

Via de danslessen wordt elk individu begeleid om zichzelf stap voor stap fysiek, artistiek en emotioneel te ontwikkelen. De leerling zal zich ontplooien tot een creatieve en open geest die optimaal en zelfstandig kan functioneren in onze maatschappij. Door (zelf)reflectie krijgt hij/zij een groter bewustzijn als danser en als persoon.

Op een gezonde en gestructureerde manier worden de klassieke en hedendaagse danstechnieken aangeleerd. Om de creativiteit en de dansbeleving te stimuleren en het kunst- en cultuurinzicht te verbreden, organiseren we toonmomenten, culturele uitstappen en bieden we voldoende podiumervaring aan. 

We vinden zelfdiscipline en respect voor elkaar uiterst belangrijk. Door de lessen in groepsverband te beleven, groeit elke leerling op sociaal vlak en stimuleren wij het omgaan met diversiteit.

Ons dansteam garandeert een degelijke opleiding en werkt hiervoor intensief samen om bovenstaande visie mogelijk te maken. De inspirerende samenwerking en de gedeelde liefde voor dans zijn de drijfveer voor een levenslang leren en ontdekken.