Viool

Ongetwijfeld ken je dit instrument al van filmmuziek, orkesten die je zag of hoorde, prachtige melodieën in liedjes, romantische muziek op feesten… Of misschien doet het je wel denken aan Ierse folk of Weense walsen...

De viool is het kleinste en hoogst klinkende uit de familie van de strijkinstrumenten. De grotere broers en zussen van de viool zijn: de altviool, de cello en tenslotte de contrabas.

Een viool bestaat uit een klankkast en vier snaren. De klank tover je uit de viool met behulp van de strijkstok, die een snaar aan het trillen brengt.

Wanneer je samen speelt met anderen zal de viool vaak de melodie spelen. (Denk maar aan de eerste violen in een orkest bijvoorbeeld).

Is de viool een moeilijk instrument om te leren? Onze ervaring leert dat de meeste leerlingen die wat inzet tonen bijzonder mooie resultaten bereiken op dit heerlijke instrument. In het conservatorium kan je rekenen op een team van professionele deskundigen, die je van bij de aanvang de juiste technieken en speelwijzen aanleren. Daardoor klinkt je viool al van in het begin best mooi en ga je snel vooruitgang kunnen boeken.