Hoorn

Van betoverende jacht-fanfares tot epische filmmuziek: hoornisten schallen hun weg doorheen de wondere wereld van de muziek. De hoorn blaast ziel in het orkest en laat je elke keer opnieuw wegdromen met zijn uitgesproken warme klankkleur.

Als geliefkoosd instrument van onder meer Mozart, Haydn, Brahms en Beethoven zal je in de hoorn-klas kennismaken met een uitmuntend en gevarieerd klassiek repertoire. Ook maak je geregeld zijsprongen naar jazz en filmmuziek en komen ook andere instrumenten uit de grote hoorn-familie zoals de alpenhoorn, de jachthoorn en zelfs de natuurhoorn in de lessen aan bod. Net die veelzijdigheid maakt van de hoorn een veelgevraagde gast in nagenoeg alle muziekstijlen en -ensembles.

De hoorn is een telg uit de familie van de koperblazers. De moderne variant heeft drie of vier ventielen en bestaat ook in een kleinere versie voor kinderen vanaf 6 jaar. Tijdens de eerste lessen leer je hoe je met een combinatie van lipspanning en lucht verschillende mooie klanken uit het instrument kan toveren. Daarna gaat het snel in de richting van eenvoudige liedjes en kan je de wondere hoorn-wereld gaan verkennen. Eens gestart laat de hoorn je beslist niet meer los!

Wil je kennismaken met de wondere wereld van het hoorn spelen? Steeds welkom in de cursus hoorn in het SCB, op zaterdagvoormiddag!