Misschien oefen je al op een drumstel, maar loop je vast op steeds dezelfde ritmes…           Of heb je net een ongelooflijke drumsolo gezien op een optreden en wil je dat ook kunnen? Misschien borrelt er ritme op in je lijf en sla je thuis op alle potten en pannen?                   Allemaal goede redenen om les te volgen. Drums staan centraal in deze cursus, maar je kan ook kennis maken met tal van (kleine) percussie-instrumenten en eventueel met elektronische slagwerkapparatuur.
In de les JPR Drums leer je ritmes & solo’s van verschillende muziekstijlen kennen en spelen, waarbij het inzicht in je eigen klankontwikkeling en de improvisatie ook belangrijke aandachtspunten zullen worden. 


Behalve het spelen met diverse stokken, leren we ook gebruik maken van brushes, handen en dempmateriaal, om op de drumkit verschillende timbres te creëren. 
Veel parameters om een goede drummer te worden, komen aan bod: groove en timing oefenen, luisteren en samenspelen, drumnotatie leren lezen, improviseren, techniek oefenen en transcripties leren maken. Pas je nieuwe ritmes/grooves meteen toe in het ensemble of in je eigen band!
 
Pop, Jazz, Latin, Rock, Reggae, Funk, R&B, Big Band, … wat het ook is, jij kan het leren!