Over Stedelijk Conservatorium Brugge

Van harte welkom in ons virtueel Stedelijk Conservatorium Brugge, nl. onze vernieuwde website. Wij zijn blij dat u vertrouwen stelt in onze school. Trouw aan ons artistiek pedagogisch project (APP) streven wij ernaar te kunnen tegemoetkomen aan de wensen van al onze leerlingen tijdens hun opleiding als musicus, woordkunstenaar of danser.

To practice art is a way to make your soul grow.
Kurt Vonnegut
Amerikaans schrijver en schilder (1922-2007)

Vernieuwde website

Onze vernieuwde website wenden wij graag aan als communicatiemiddel tussen onszelf en alle geïnteresseerden in kunsteducatie. U vindt zowat alle informatie: contactgegevens, openingsuren van het secretariaat, overzicht van de vakantie en vrije dagen, algemene afspraken en richtlijnen, lessenroosters, schoolkalender, enz. U kan hier een blik werpen op de foto’s en/of filmpjes van leerlingenactiviteiten van de voorbije schooljaren. Zij getuigen van een enthousiast dynamisme dat in onze Kunstschool heerst!

Onze Facebook-pagina, “Stedelijk Conservatorium Brugge” geeft hierin ook nog meer geheimen prijs. Onze mascottes Sam, Chris en Bo nemen onze jongste leerlingen mee op sleeptouw doorheen hun opleiding. Zij weerspiegelen het jeugdig enthousiasme, de speelsheid en gedrevenheid die we
graag terugvinden bij de kinderen die bewust kiezen voor een “ernstige” opleiding tijdens hun vrije tijd.

Geschiedenis

Het Stedelijk Conservatorium Brugge (SCB) heeft een rijk historisch verleden dat start in 1847. De verschillende opeenvolgende directies hebben elk hun steentje bijgedragen tot de gestadige groei, evolutie en verankering in het stedelijk onderwijs en in het lokale culturele gebeuren in Brugge. Het Stedelijk Conservatorium Brugge is gevestigd in enkele historische panden midden in het centrum van Brugge. Interessante historische ruimten zijn:

de huiskapel (18de eeuw): deze wordt binnen enkele jaren gerestaureerd en omgebouwd tot onderdeel van de nieuwe bibliotheek.
de Ryelandtkamer: met kamerhoge lambrisering à la capucine
het trappenhuis met 18de eeuwse slingertrap
het voormalige salon (huidige klas 16)
het centrale salon (huidige wachtzaal)
de eetkamer (huidige klas 5) met witmarmeren schouw in Lodewijk XV-stijl

Andere historisch interessante bijgebouwen van het Conservatorium in het centrum zijn het “Huis Castermans”, het “Hof van Gistel”, de “Palmstraat” en de “Orgelzaal”. De stad Brugge ademt geschiedenis, leeft volgens tradities, erkent de waarden uit het verleden en combineert die met de hedendaagse behoeften. Waardevolle relaties en ervaringen met de verschillende culturele actoren binnen de stad maken een toekomstgericht succesverhaal voor het SCB mogelijk. Dit is gebaseerd op bezieling, kwaliteit en creativiteit met respect voor het rijke verleden.

Al onze medewerkers staan graag tot uw dienst om dit alles, samen met u, mogelijk te maken. Kom en ontdek!