Vertolkend acteur speltheater (1 uur theater + 1 uur kunst- en cultuuratelier)

Er komen teksten aan bod uit het klassieke én het hedendaagse theater of je gaat via improvisatie aan de slag om zelf een theatertekst te schrijven, solo of in groep.

Je kruipt in de huid van personages en gaat die geloofwaardig en authentiek brengen.

Acteren is niet spelen maar zijn! Woorden van een ander worden die van jou!

In het laatste jaar van deze opleiding werken we naar een voorstelling toe: een bewerking van een bestaande tekst of een geïmproviseerde tekst.

Hierbij komen alle facetten van het maken van een voorstelling aan bod: van tekstanalyse, personageontwikkeling, enscenering tot kostumering, decor, muziek en lichtplan.

Dit alles o.l.v. je leerkracht die dan eerder als coach optreedt.

In het kunst-en cultuuratelier maak je kennis met een breed gamma aan kunstvormen.

Je leert kritisch en bewust kijken naar voorstellingen en artistieke werken en daar je eigen mening over vormen.

Vertolkend acteur verteltheater (1 uur verteltheater + 1 uur kunst- en cultuuratelier)

Als vertolkend acteur bouw je verder op wat je leerde in het spel- of verteltheater in de derde graad.
Je krijgt een groot aanbod aan proza en poëzie uit de wereldliteratuur. Regelmatige toonmomenten zorgen ervoor dat je het vertellen kan toetsen aan een publiek en zo verder kan groeien in je persoonlijk proces als verteller.
Je werkt ook aan stemexpressie en stemtechniek in de stemregie. Hoe klink je op de radio? Hoe maak je een hoorspel?